Erin Watt: Papír hercegnő

Egy ​lányról, aki sztriptízbárból és benzinkútról kerül fényűző villába és menő gimibe jut, miközben igyekszik hű lenni önmagához. 
Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad. 
Egészen addig, amíg meg nem jelenik Callum Royal, aki kihúzza Ellát a szegénységből, és elcipeli a luxuspalotájába az öt fia mellé, akik viszont utálkozva fogadják. Mindegyik Royal fiú karizmatikus személyiség, de egyik sem olyan magával ragadó, mint Reed Royal: a srác, aki eltökélte, hogy visszaküldi Ellát a nyomorba, ahonnan jött. 
Reed nem tart igényt Ellára. Azt mondja, nem tartozik közéjük. 
Talán igaza van. 
Gazdagság. Fényűzés. Megtévesztés. Ella új és ismeretlen világba csöppen, és ha a Royal palotában is életben akar maradni, kénytelen lesz felállítani a saját szabályait. 
Ella percek alatt eljut a szegény árva sorstól az amerikai álomig… De tényleg könnyebb az utóbbiban élni?

Kiadás: Könyvmolyképző, 2017
Oldal: 360
Moly: 93%

Amint megláttam, hogy készül a Könyvmolyképző egy ilyen borítós könyvvel, rögtön megnéztem mit is takar ez a különleges cím. A fullszöveg után rögtön kívánságlistára tettem.

Történetünk elég pörgősen kezdődik és ezt a jó tulajdonságát végig megőrzi. A tizenhét éves Ella a történetünk főszereplője, aki sztriptíztáncosként próbálja eltartani magát. Az anyukája meghalt, apukáját pedig nem ismerte. A lány teljesen magára van utalva egészen addig, amíg meg nem jelenik az iskolában Callum Royal, aki viszont gyökeresen felforgatja Ella életét. Kiderül, hogy Callum Ella apukájának régi barátja és az ő gyámja. Ella persze először tiltakozni akar és nem is kész elmenni Callummal, de végül még is ott köt ki a Royal családnál. Callumnak öt fia van, akik véletlenül mind egytől egyig szívdöglesztő pasik. Tele van a történet kezdetleges konfliktusokkal. Ella nem hajlandó megtűrni az új helyzetét, Ellát sem hajlandóak megtűrni a családban és az új iskolában sem. Szegény lány állandó forrása a pletykáknak, és egyáltalán nincsenek róla jó véleménnyel. Hatalmas pozitívum viszont, hogy Ella egyetlenegyszer sem hátrált meg semmi cikizés elől, nagyon vagányul viselkedett.

A történet előrehaladta pedig egyre pozitívabb, egyre meghittebb és iszonyú családias környezet alakul ki. Annyira jól esett olvasni, hogy minden jóra fordul. Ella, akinek egyáltalán nem volt könnyű élete, most még is átélhet valami jót. A történet néhol tele volt klisékkel. Még is tudott újat mutatni.


Imádtam a karaktereket. Olyan valóságos voltak és olyan nagyon beleillettek a történetbe. Ella iszonyú vagány csaj, aki egyáltalán nem hátrál meg és hihetetlenül irigylem a magabiztosságát. Ellát a kényszer vitte eddigi élethelyzetébe, ennek ellenére még mindig voltak céljai a jövőre nézve. Nagyon szimpatikus volt, pár résznél nem értettem egyet a tetteivel, de összevetve szerettem a karakterét. Callum Royal szintén egy nagyon jó fej pasi volt, akinek bejött az élet. Persze nem mehet minden egyszerűen, az öt fiát egyedül neveli, akikkel viszont koránt sem egyszerű. Nagyon tetszett, ahogy Ellával viselkedett, mert nagyon nagylelkű volt vele. Callum öt fia közül leginkább Reedet és Easont ismerhetjük meg. Reed a tipikus rossz fiú a meg nem értett problémákkal. Ő a tipikus 'megérthetetlen' karakter. Ezeket leszámítva jó fej és vicces beszólások köthetők hozzá. Szerettem a karakterét, de szerintem a legtöbbünk így van ezzel. Easton viszont egy még viccesebb karakter aki, tele van jó poénokkal. A viselkedését Ellával egyszerűen imádtam. A legidősebb Royal fiú,  nem kap akkora hangsúlyt a történetben így különösebb véleményt nem tudok róla mondani. Ugyan ez a helyzet az ikrekkel. Ellának egyetlen egy jó barátnője volt, Valerie, aki viszont egy ugyanolyan pörgős csajszi volt, mint Ella. A történetben több mellékszereplő is van, akiknek van egy a történethez illő szerepe. Nagyon kidolgozott karakterek voltak.

Szóval voltak benne idegtépő részek, amikor a szereplők néhol kiborítottak a viselkedésükkel. DE ettől egyszerűen hihetetlenül pörgős könyv volt, ami csak úgy olvastatta magát. Én pedig teljesen imádtam olvasni. Egész nap a suliban alig vártam, hogy olvashassam már.

A vége pedig teljesen szétszaggatta az idegeimet. Ha nem jönne a második rész decemberben, tuti elolvasnám angolul. Na pontosan ezért volt ez egy baromi jó könyv, mert minden érzelmet kiváltott az olvasás alatt.

Csillagos értékelés:


Voltak benne dolgok amik, annyira nem tetszettek. Az egész könyv a többi dologgal, viszont iszonyatosan tetszett. Tudtam rajta nevetni, szomorkodni és sikerült teljesen átérezni az egész könyvet. Imádtam olvasni és nagyon is közel került a kedvenceimhez. Teljesen beférkőzött a könyv a gondolataimba és teljesen ott is maradt, mert ezek a Royal fiúk engem is tönkre tettek.

Borító:

Nagyon örülök,hogy a Könyvmolyképző megtartotta az eredeti borítót. Iszonyú szép a borító és teljesen illik a történethez. A sorozat többi része is ilyen hangulatú borítót tartalmaz, amitől a könyvek még egy plusz pontot is kapnak.

Kedvenc idézetek:

,,A sors keze a gyengéknek való: azoknak, akiknek nincs elég hatalmuk vagy kitartásuk, hogy kihozzák az életből, amit akarnak."

,,– Azért kellett idejönnöd, hogy mindent elcsessz, ugye?"

,,– Pontosan tudod, mire gondolok – vesz egy mély lélegzetet. – De mivel nyilvános helyen vagyunk, csak gondolhatok rá.''

,,– A pasik felét megőrjítetted – morogja a hajamba.
– Csak a felét?
– A másik fele Eastonba szerelmes.''

Kinek ajánlom? Itt-ott éreztem, hogy hasonlít a Szívatáshoz, így aki azt olvasta ezt is szeretni fogja. Amúgy pedig mindenkinek ajánlom, aki szereti a züllöttebb romantikus középiskolás NA sztorikat! :)

+Az olvasás alatt mindössze egyetlen zeneszám jutott eszembe a könyvről még pedig:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Popular Posts